Friday, August 3, 2012

Laatste dag
De laatste dag van Urial 2012 begon wederom met een lekker ontbijt in de tuin van onze mansion. De gigantische eierenvoorraad werd aangeboord voor wat gekookte eitjes. Niet te hard, niet te zacht, maar precies goed. Na de tweede ronde koffie dook een groep van 7 de auto in voor een klein loopje. 2 Uriallers bleven achter om het terrein te bewaken en de gehavende lijven kans op herstel te geven.
Het startpunt voor de tocht lag verder weg dan normaal en we moesten zelfs betalen voor het parkeren. Dat parkeerplaatsen beheren en mensen laten betalen blijkt trouwens regionale hobby zo op alle wegen rond de Tatra. 
Tussen de gezinnen en niet-bergwandelaars liep de groep gedwee via breed asfalt naar een hut. Daar werd, met uitzicht op een bergmeertje, gerstenat genuttigd. Onder de parasol hielden we het goed uit, het uitzicht was goed.
Onderweg naar beneden hoorden we het al flink rommelen in de lucht. De achterblijvers hadden een flinke onweersbui over zich heen gehad en alle wegen nabij het huis waren ook nat. Stefan en Milfhill waren al snel na aankomst druk in de weer om ambachtelijk bereide Kaiserschmarren te maken. Toen dit ter tafel verscheen, na een afleidende schaal druiven, werd de bak al bijna leeggekeken. Als een groep hongerige wolven werd bijna aangevallen, maar Arnold was verstandig en verdeelde het Oostenrijks culinair hoogstandje met echt hollandse apfelmuss in eerlijke en gelijke porties. Het hummen tijdens het eten gaf aan aan dat het iedereen goed smaakte. Na deze late lunch ging de groep, zonder commando's of aanmoedigingen tassen inpakken en opruimen. Daarna ging het voor een afsluitende maaltijd richting puddingkontje. (onderbreking, omdat het voorgerecht op tafel komt) .... Schoonmaak oma was inmiddels ook gearriveerd en bood ons voor volgend jaar een goede deal aan als we rechtstreeks bij haar boeken.
Bestellen kon in drie talen, maar verschillende Uriallers probeerden een mondje Slowaaks uit te kramen, met als gevolg dat niemand precies meer wist wat hij besteld had. Tijdens de maaltijd werd driftig geoefend om in de "native tongue" complimenten over het eten uit te delen. Met wisselend succes. Een losse opmerking "keep'm'coming" werd lettelijk opgevat waardoor het lokale gerstenat rijkelijk vloeide. 
Afz: urial

No comments:

Post a Comment