Thursday, August 2, 2012

Over appels en toppen


Gisteren was een rustdag. De ingrediƫnten waren:

- prachtig weer
- heerlijk ontbijt
- bluf poker ( J en K vroeg noar bed ivm onsuccesvolle poker)
- poker (texas hold'em)
- Axis&Allies pacific
- BBQ weberstyle 

B en G zijn vertrokken nadat G alle lucifers die te vinden waren in de Mansion had opgemaakt. Het vlees voor de bbq werd verkregen in een winkel een aantal dorpjes verder op. De navi van D bracht ons wel in een onheilspellend gedeelte van het dorpje met veel bokken en geiten en mensen die niks aan het doen waren. 

Het was volle maan vannacht en dan slapen de uriallers onrustig met wilde dromen. Milfhill heeft de luiken en ramen in de nacht nog open gegooid ivm een dreigende methaan vergiftiging. Toch was iedereen voor de wekker wakker en om 0800 reden twee wagens zuidoostwaarts om de "Huhuh stits" te bedwingen. Wat een tocht! Daar waar de Oostenrijkse paadjes met de precisie van een horlogemaker klaar geveegd worden voor het toeristenseizoen was het hier bikkelen voor elke meter. 1 urialler echter, lapte alle newtoniaanse wetten aan zijn laars en was binnen 2 uur voor de gestelde looptijd van 4,5 uur op de top. Een welgemeend berg heil van alle uriallers!!
Alles bij elkaar en prachtige tocht, zowel hoch als nehr... Alpinisme leeft in Slowakije, want het was, zowel tijdens de hele tocht als op de top, goed druk. Het uitzicht was geweldig en verfrissend.

Via Hrebienok zijn we terug gelopen. In Hbrebienok werd het Gipfelssieg bier gedronken. De gelederen werden verbroken zodat alle afdalingsmogelijkheden naar waarde getoetst konden worden. Het leek wel topgear, met uiteindelijk JW Claxon als winnaar.

Thuis gekomen werd er duftig geschrobd om alle pekel van de aangebrande koppen te krijgen, daarna bbq en verpenzen. Wat moe'j aans na zo'n tocht.


Afz:urial team

No comments:

Post a Comment