Saturday, July 29, 2017

Editie 2017 is gestart.

De Gay Pride begint dit weekend weer, dus hoogste tijd voor de Urial editie 2017!

Om 03:30 ging de wekker in groningen. De timer op de urial telegram app liep precies af op 0400 en URIAL 2017 was beginnen. Op naar millhill. We hadden om 0500 in schonebeek afgesproken en om precies 0500 werd ouderlijk huis van Rik idd bereikt. Rik had besloten niet te gaan slapen dus die had niet veel praatjes.

Opweg naar het rendezvous point. We hadden er om 11:00 afgesproken,maar het bleek al snel dat iedereen er om 10:00 al zou zijn. Boenders waren er al om 0930 zelfs. Top belde diepman maar ff die op 12 km van de rendezvous in DLD had overnacht. Dus die werd ff wakker gebeld. Hoezo eager.
Wel moet gezegd worden dat het minder wordt met de jaren. Zo ook met de afspraken. Iedereen stond op een andere plek, maar wel in de buurt. Dus met het betere telegram werk, en gemopper dat iedereen gelijk had en Top een  prutser was vonden de uriallers elkaar toch nog snel.Gezamenlijk gingen we verder. Naja gezamelijk. Kiers kan niet in collonnen rijden en noemt dat niet mee willen doen met de harmonica.

Zoals gewoonlijk vormt de week voor het Urialweekend voor de enige commotie, tikje stress en een
gezonde dosis onduidelijkheid. Vooral niet te veel regelen en communiceren, want de schrijvers van dit verhaal weten natuurijk nu al dat we zonder kleerscheuren netjes op de camping aankomen, waarbij de boodschappen al gedaan zijn.

We hebben dit jaar welliefst drie aspirant Uriallers. Waaronder de onze jongste telg, THijmen de zoon van Stefan. Thijmen wordt onderweg bijgepraat door Gismo over de finesses van het urial zijn. Vooral wie wie is is belangrijk. Diepman probeerden zijn bijdrage te leveren door uit te leggen hoe Fugazi (uitleg over deze naam komt een aantal edities later) heet:
"Fugazi heeft 2 bijnamen: "Ronald en Jongbloed". Dus dat was Thijmen vlot duidelijk. Verder heeft Gizmo Thijmen geleerd hoe je veilig en snel een droge worst snijdt en hoe je je vader moet aftroeven. Zijn jr. leermeester heeft de smaak te pakken.

De reis door Duitsland verliep chaotisch, met name door het gepruts van Top met het RDV punt en Kiers

met zijn achteloze manier van rijden. Maar zoals als altijd bij Uraiallers komt dat altijd goed en

rond een uur of drie waren we toch allemaal samen bij een of andere burgertent waar de nodige calorien naar binnen werden geschrokt. Toen we klaar waren met bunkeren gingen we verder en sloten we aan in de file. Tig navi systemen en daarnaast waze en google maps gaven allemaal verschillende routes aan. De een nog dramatischer dan de ander. Het viel al met al reuze mee, en de navi paniek werd door Kiers bestempeld als "Fake news".  Met een vlotte slakkengang werd Solden bereikt. Open met die slagboom en al snel stonden alle tenten en hadden boenders en nijenhuizen de barrels betrokken.

Het lijkt een traditie te worden, de Uriallers worden tegenwoordig beproefd om de tenten zo snel mogelijk op te zetten omdat de donkere wolken zich precies boven de camping samenpakken en uitgroeien tot flinke regenbuien. En ja hoor het ging inderdaan na 1 uur regenen en met betere flanswerk (geen padvinders in de groep) met rommel uit de action en een sjieke "dd" tarp werd een bescherming tegen de regen gemaakt.
In een officieel moment werd er krampachtig gevraagd wie dit jaar Schatzmeister wilde worden. Weinig animo. Totdat Jacko zei dat zijn vader (Johan) dit wel wilde doen. Dus zijn vader kreeg de urial porttemonnaie in de handen gedrukt en weer was een en ander mooi geregeld.

De nieuwkomers uit zuidafrika waren door Diepman geindoctroduceerd en kwamen op de proppen met 2 flessen zuidafrikaanse drank. Heel verhaal erbij, maar het spul is erg lekker en sterk. Dus de regen was minder erg. Toen iedereen kalm was en naar het prachtige uitzicht keek en de bergen op zich liet inwerken begon Kiers te oreren en iedereen luisterde aandacht naar zijn woorden"Ik voel mij altijd zo nietig, zo klein zo er niet toe doent...... (kijkt rond) als ik de tent van fugazi zie".

Goed te zien dat de flessen zuidafrikaanse drank mooi rond gaanonder de tarp. Gizmo en Thijmen maken zich op voor bed.

En zo zit dag 1 er al weer op. Een avontuur opzich met chaotische kolonnen, supermarktdeadline,
tarpstress, glutenverbod, new booz, barrels, dd tarpsm, electronische toegang om te pissen, zuidafrikaanse droge worst, opblaastent, duostoelhistorie, zwangerschapsaankondiging, tentindeling, lange jannen en in ieder geval geen Gay Pride!






No comments:

Post a Comment