Tuesday, August 2, 2011

Pieken en dalen

De overnachting van Urial op de Sajathutte werd niet door iedereen gewaardeerd. Het gesnurk van de Fugazi wat door andere Uriallers over het algemeen als niet hinderend wordt beschouwd bleek voor een nederlandse familie de druppel op de gloeiende plaat die de emmer deed overlopen. Zodra de fugazi zijn zaag aanzette werd er gestompt tegen de onderkant van het 4 persoonsstapelbed (Fugazi lag boven).
In de kamer ernaast waar alleen maar Uriallers lagen was het al niet veel beter kwa geur en geluiden.

Het ontbijt was goed, en om stipt 07:30 stond iedereen buiten te blauwbekken op 2600 meter hoogte. 07:31 vertrek, geen opwarmertje maar meteen hakken: De Sajatscharte. Zo'n klim met koud lichaam wordt binnen urial een kuitenbijtertje genoemd. De scharte werd voor ieders gevoel snel bereikt. Na 45 min stond iedereen op de scharte, Gijs aangesnoerd aan zijn vader.Vanaf de Scharte zijn we gedaald richting de Johanneshutte. De afdaling was rotsig en lang. De zon begon door te breken. Op de Johannes hutte hebben we een Apfelstrudel gehad met koffie, en vrij snel weer vertrokken. Turmljoch lag voor ons. Een klim van meer dan 700 meter. Het Turmljoch was in 2001 de eerste echte uitdaging van Urial, onderdeel van de eerste monstertocht. Boven het Turmljoch hebben we gepauzeerd en wat foto's gemaakt.Na deze scharte begon de afdaling naar de Essener-Rostocker Hutte. Het was een zware afdaling. Hij was lang, de hut was steeds wel in zicht en de brug om over de stroom heen te gaan was weggeslagen en de locatie van de alternatieve overgang was onbekend. Stefan en Thomas die ver voorop liepen hebben verkeerd gegokt en waren stroom afwaarts gelopen, de brug lag stroom opwaarts. Bij de hut was het wachten op de Senioren die als laatste binnenkwamen. Het was inmiddels 16:00 uur, de tijd begon te dringen. Er moest nog gekookt worden op de camping. De senioren zaten nog lekker van de soep te smikkelen terwijl een snelle kookploeg de laatste 700 meter lange afdaling al inzette.

Om 18:30 was de snelle ploeg op de camping en begon met koken. Fugazi had een andere terugweg genomen en had de Spar leeggekocht. Het was pas 20:00 uur voor de laatste Uriallers binnen kwamen. 20:30 werden de kapucijners opgegeten.


Wat quotes:
  • Jan: Zijn deze uien al besneden?
  • Diepman: Wat is de kans dat Fleur deze week gaat bevallen? Rest van de Uriallers: 0%
  • Kiers tijdens een afdaling: ik ben geen daler...... ook geen stijger trouwens
  • Gijs nadat hij volle melk had gekregen: Volle melk?! Wat hebben we thuis dan, lege melk?
  • Boender vroeg Top Jr.: Heb je wel genoeg eten gehad? Top Jr. antwoordt: Ik eet wel pinda's
  • Diepman Jr.: Is dit biertje nog vrij? 
  • Kiers: ik ga douchen, gaat er nog iemand mee?

1 comment:

  1. Stoere tocht ! Maar goed dat jullie vannacht niet weer op een hoop slapen met die kapucijners met besneden uien in de pokkel. Morgen lekker rusten?

    ReplyDelete