Thursday, August 4, 2011

Rustdag

*Waarschuwing. Deze entry is geschreven onder invloed door Stefan. Schnapps #1 is net gekanteld.*

Vanochtend was ie er dan: de rustdag. Na een motregenachtig begin van de dag werd unaniem besloten dat iedereen vandaag zijn eigen plan kon trekken. Voor sommigen (Edwin en Gijs) betekende dit een lekkere wandeling naar de Umballfälle - een mooie, zeer hoge, waterval. Voor de rest was het de gelegenheid om het eens heerlijk rustig aan te doen. Potje koffie, potje Regenwormen, potje Risk. Tussen de eerste en de tweede pot koffie werd de Tarp opgezet die ons 's ochtends uit de regen en 's middags uit de zon heeft gehouden.

*schenkt Schnapps #2 in. Bol op het glas. Moest het afslokken, zoals Gijs het noemt*

Dit jaar is de 'connected' edition. Dit betekent dat elke Urialler minimaal 1 digitaal device bij zich heeft en dat boeken alleen digitaal gelezen worden. Mailboxen worden voortdurend uitgelezen. Vanuit de Aufenthaltsraum wordt ge-WhatsApp-ed naar het tentenkamp voor extra drank en chips. Spelletjes worden op de Nintendo DS of IPad gespeeld en Gijs heeft Angry Bird highscores gezet op apparatuur van Ronald en Thomas. Is dan alles digitaal? Nee. De seniors weten telkens twee man te verleiden tot potjes klaverjassen met old-school kaarten.

*slokje Schapps*

Zoals elke dag tijdens een Urial week, is het zaak de legendarische momenten te sparen en koesteren. Vandaag stond de teller op vier.


Legendarisch moment #1 - There's no silence in the Aufenthaltsraum
Op onze camping is een openbare ruimte waar gasten kunnen zitten. Een soort huiskamertje van 5 bij vier meter, met goede acoustiek zoals Top Senior heeft gemerkt. De seniors, Thomas en Ronald hadden zich rustig teruggetrokken voor een potje klaverjassen / boerenbridge. Na een tijdje in alle rust te hebben gekaart, kregen de kaarters bezoek. Van de autistische gitarist! (zie gisteren). Deze vriendelijke vriend weet zijn beperkte techniek en toonvastheid ruimschoots te compenseren met enthousiaste en volume. Dit tot groot ongenoegen van Jan. Valsspelen en seinen werd nagenoeg onmogelijk gemaakt. Dit leidde tot "DEZE AUFENTHALTSRAUM IS EEN OPENBARE RUIMTE EN VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK!". Deze hint was te subtiel en de kaartvrienden hebben het hele concert uit moeten zitten tot de rust was teruggekeerd.


*Schnapps#2 ge-ad en een lekker toastje brie van Arnold*Legendarisch moment #2 - RISK Alliantie
Janwillem, Arnold en Stefan (en niet genoemde computer speler) speelden een potje RISK. In een vergevorderd stadium sloten Stefan en Janwillem een alliantie om de wereld te verdelen en dan te stoppen. Dit was voor beiden een goede zet, maar leidde tot een groot dilemma voor Janwillem. In een allesbeslissende beurt stond hij voor de keuze: doorstomen voor alleenheerschappij (en voor eeuwig onbetrouwbaar zijn) of zich houden aan de alliantie en de afspraken. Iedereen die hem kent weet dat dit geen eenvoudige keuze is. Wat koos hij? (Zie het antwoord aan het eind van dit artikel)


*Schapps#3*


Legendarisch moment #3 - Nasi voor 11 personen
Omdat we gisteren - door het slechte weer - uit eten zijn geweest, hoefden we geen boodschappen te doen. Alles voor een heerlijke nasi was al in huis. Voor achterblijvers, nageslacht (en ons eigen geheugen) bij deze het recept

* 2 kg bak mambo mix pinda's (optioneel)
* 1 witte kool
* 2 kg diepvrieskip
* 5 uien
* 2 preien
* 1 kg rijst
* 3 potten Aldi pindasaus (a 0.5 liter)
* 15 eieren
* 2 zakjes kipkruiden
* 1 potje sojasaus
* Olijfolie
* peper en zout

Eet eerst de bak Mambo-mix pinda's leeg. Was de bak af. Snij de kip en doe deze in de lege Mambo bak, samen met de olijfolie en de kipkruiden en laat dit een half uur intrekken. Bak de kip op de Skottelbraai en doe deze hierna terug in de Mambo bak. Snij prei, uien en witte kool en fruit deze op de Skottelbraai. Kook de rijst en verwarm de pindasaus. Bak 6 omeletten. Meng groente, kip en gekookte rijst.

Smakelijk eten!


Legendarisch moment #4 - Fruhstuck bij Dorer  
Na de heerlijke maaltijd zaten we uit te buiken en zag Arnold dat Frau Dorer (de eigenaresse van de camping) onze kant op kwam lopen. Ze bleek ons te moeten hebben voor een leuke verrassing. Omdat het ons 10 jarig jubileum is, nodigde ze ons uit om morgenochtend te komen ontbijten! Ontzettend sympathiek. Omdat we morgen een mooie tocht willen maken moeten we dus extra vroeg uit de veren. Om 07:00 staan voor ons 10 koffie en 1 limonade klaar.


Antwoord: Janwillem koos natuurlijk voor de alliantie. Dit resulteerde in een duaaldictatuur en een 1000 jaar durende vrede.

1 comment:

  1. briljante post !
    dank voor de update en de mooie verhalen :)
    zo zijn we er toch een stukkie bij.

    SNAPSss Uit.

    ReplyDelete