Saturday, July 31, 2021

Dag 1 - de heenreis

Natuurlijk is het vandaag weer zwarte zaterdag. Nog zwarter dan anders want veel mensen zouden de auto nemen in plaats van het vliegtuig. Dus er werden voorstellen gedaaan van 4 uur en 5 uur vertrekken. Diverse ploegjes waren inderdaad vroeg op en vroeg weg, anderen wachtten nog tot er kindjes wakker waren. Het was een gezellige boel op de app en zonder noemenswaardige problemen kwam iedereen op wisselende tijdstippen aan op de camping. De Spar bleek er niet meer te zijn. Bij een minder interessante en minder gesorteerde Mpreis werd nog wel voldoende Salzburger Gerstennat gevonden: er is weer volop Stiegl! Jawohl! Koelen gaat hier fantastisch: in een drinkbak waar de hele dag vers, koud water door stroomt. 

Voor het eten zat er weinig anders op dan naar Prägraten te rijden en bij kopje koffie een maaltijd te nuttigen. Dat was erg gezellig en het zelf gebrouwen bier smaakte ook erg goed. Janwillem gaf de aftrap met een mooie speech en we waren officieel los voor de 20e editie. 

Als toetje werden diverse lokaal gebrouwen schaps genuttigd, waarvan 1 met Nutella smaak.

Weer terug op de camping was er nog een soort van verrassing: Boender en Kiers hadden nieuwe shirts verzorgd: een T-shirt en een hoodie, erg mooi gedaan! Het gedroogde Zuid Afrikaanse vlees smaakte ook weer erg lekker bij het bier en ook de droge worsten uit Schoonebeek (dank Joke) waren super!

De vooruitzichten van morgen zijn slecht, mocht het meevallen dan willen we naar de Bergersee hutte. Mooie inloper. Einde dag 1!No comments:

Post a Comment