Tuesday, August 1, 2023

Een regenachtige dag

De blog begint dit jaar wat later, het is al dinsdag. 

Vandaag begon het met regen. Tussendoor regende het en aan het eind regende het. Kortom, het was bijna de hele dag nat. Voor en na het eten was er een klein momentje dat er wat gevoetbald kon worden en er werd zelfs nog een batminton partijtje gespeeld. 

Toen de apps vanochtend een soort van droog window liet zien besloten Arnold en Mart om toch te gaan lopen. Op de berg hadden Top, Boender en Diepman overnacht en het idee was hen tegemoet te lopen en wellicht samen weer terug te lopen.

Dat liep toch een beetje anders.

Na een rit door de regen naar het beginpunt bij het Wimbachtal werden de wandelschoenen en tassen uit de kofferbak gehaald. Na 1 meter lopen bleek het toch verstandiger de regenjas aan te doen. Niet lang daarna volgde ook de regenbroek. Het regende behoorlijk. 

Na een kort stukje klimmen stond er een automaat waar je muntjes kon kopen voor de Klamm. Ondanks het slechte weer leek dat wel een goed idee. En zo liepen we even later door de Klamm. Door al het water leek het wel alsof we zelf onder een waterval door liepen. Het was wel mooi maar een foto nemen was er niet bij, zo nat was het allemaal. 

Na de Klamm kwamen we op een mooi breed pad en dat ging gestaag omhoog. Na een reepje bij een hutje, waar we even droog konden zitten, liepen we verder. Het bordje 30 minuten was een mentale opsteker voor Mart, dat kon hij wel halen. En het bordje 9 minuten werd vervolgens een feest. Op een paar stukken na, waar Mart even bij mij op de nek mocht, heeft hij alles zelf gelopen en ook op tempo van de bordjes. Grote klasse.

Na de laatste fata morgana (gewoon een boerenschuur) kwam toch eindelijk de hut in zicht. Mart had zijn eerste tocht gelopen en de hut gehaald! 

Daar konden we zelfs glutenvrij lunchen met een ree gehaktbal, erg lekker. 

Toen we klaar stonden voor vertrek bleek dat de groep mannen die op de berg hadden geslapen nog 45 minuten van de hut af zaten. Dit vond Mart te ver en we gingen terug naar beneden.

De afdaling verliep prima, echter ook volledig in de regen.

Na de wandeling deden we beperkt inkopen, Mart kocht nog een mooi petje en ik kocht sokken voor hem. Ook werd er een glutenvrij diner ingeslagen, door alle gezoek werd pardoes de bier en chips vergeten. Gelukkig gingen Dries en Fugazzi later ook nog naar de suup en kwam dat allemaal goed. 

Na niet al te lange tijd kwamen ook de bergslapers terug en was het kamp compleet. Nou ja, compleet niet omdat Govert inmiddels al weer bij moeder en zusjes was. 

In de party tent (heel fijn, want steeds regen) werden 2 heerlijke maaltijden gekookt. 1 macaroni en een soort chili met kikkererwten door Dries gedirigeerd en bewaakt. Het smaakte allemaal weer prima. 

Morgen vroeg op voor een tocht naar een topje in de buurt van de Blaueishutte. 


1 comment:

  1. Geweldig Mart, je hebt echt je beste beentje voor gezet👏🙌👏

    ReplyDelete