Friday, August 4, 2023

Ruhetag - heimreise

Het was een mooie Urial editie, ondanks dat het bloggen wat achter bleef. Ook het weer bracht niet een week vol zonneschijn maar voornamelijk regen. Toch werd er genoeg gelopen en kon Diepman ook zijn jaarlijks terugkerende runderstoofvlees bereiden op een Ruhetag. Wat nog niet eerder vertoond was; een door naaktslakken bekropen spare-rib werd als extraatje aan de kookpot toegevoegd. Het is nog onbekend of het slakkenslijm of de nagegaarde spare-rib voor de onvolprezen goede smaak zorgde, hier zijn de Uriallers nog over in debat.

Maarten en Thijmen sloten de avond af met zelfgebakken wafels op de Barbecue waar een ieder van genoot. Met jam en suiker, smullen maar!

Dat gebeurde allemaal gisteren. Een dag waarop er niet veel meer gebeurde dan een winkelcentrum bezoekje voor souvenirs, boodschappen en andere handigheden. Ook werd Mart naar Oostenrijk gebracht door Arnold. Een mooi ritje door de bergen en nog een volle gastank gescoord. Er werd op de camping wijn gedronken, die gaat namelijk ook in de runderstoof en er was een goed smakend wijntje gepakt dus daar moesten er meer van komen. Fugazi wierp zich op als vrijwilliger omdat zonder supermarkt bezoek de stoof niet gaar genoeg zou worden omdat de kooltjes op waren. En onder dit excuus kwam Fugazi terug met de laatste wijn van dezelfde soort en een paar zakjes chips. Deze werden in record tempo rondgegeven en ondertussen geleegd. 

Omdat het vooruitzichten voor het weer abominabel zijn werd er voor gekozen om de Urial 2023 editie vroegtijdig af te breken en zo al op vrijdagochtend terug te gaan rijden naar huis. Zo konden we mooi alles droog in de auto krijgen. Dries werd rond 12 uur afgehaald door Rianne en de kinderen en Arnold stuurde via de supermarkt weer de bergpas over naar Lofer.

Op de weg was het rijden van file naar file, zelfs bij het altijd zo rustige Kassel werd chaos gemeld. 

Voor de meeste Uriallers wordt het een latertje. Dries en Arnold waren echter al snel op bestemming omdat hun vrouwen relatief dichtbij waren. En zij verblijven beiden nog een aantal dagen heerlijk in de bergen van Oostenrijk. 

Het was een mooie editie. Tot volgend jaar! Hopelijk meer spice in de blogs.
No comments:

Post a Comment