Wednesday, August 2, 2023

Schärtenalm - Blaueishutte

Vandaag vroeg op want er wordt weer gelopen! Nog voor de broodjes bezorgd worden was het vertrek gepland dus werden er broodjes bij de bakker gehaald. 

Het vertrekpunt was Holzlager Blaueis en daar waren nog voldoende parkeerplaatsen voor de Uriallers. Want de auto hadden we wel nodig, de leuke bergen zijn allemaal op 15-20 minuten afstand.

Na de traditionele groepsfoto (minus Govert want die was al naar huis) liep het langzaam en gestaag richting Schärtenalm. Een mooie route over een vrij breed pad waar ook de bevoorrading met auto's langs gaat. Het bleek een alm te zijn die een van de laatste familiebedrijven is. Iets om trots op te zijn. 

En we zaten heerlijk in het houthok en we kregen koffie uit een soort juskommen en we aten er allemaal wat lekkers bij. En de glutenvrije gasten hadden geluk; er was oma's nusskuche en die was glutenvrij, dat stond op de kaart. 

Voor de jongste Urialler was het al genoeg en het laatste uur naar de Blaueishutte werd door de rest van de groep gedaan. Ook wer de Steinberg even aangetikt. Het weer knapte heel erg op en in de volle zon werd het nodige genuttigd. Maarten had ontzettende trek. Tijdens het leegeten van een bord aardappels met spek en ei bestelde hij al de volgende gang. 

Mart en Arnold  waren inmiddels al weer terug op de camping waar het zelfs te heet was om in de schaduw van de tent te zitten. Dus die zochten in het nabijgelegen Oostenrijk een zwembad op voor de nodige verkoeling. 

Bij terugkomst werd voor Mart een heerlijke nasi gemaakt, wat hij niet lekker bleek te vinden. De Urial groep kwam laat op gang en er werd een chauffeur gevonden om wat eten op te halen wat in combinatie met de inmiddels betaalde en afgehaalde broodjes. 

Er werd een enorm grillrooster gehaald dat in combinatie met de vuurschaal diende als barbeque. Als starter had de groep een broodje nackensteak, daarna als tussengerecht de chili van gisteravond en als toetje een enorme sparerib. 

Kennelijk viel het allemaal toch zwaar op de maag want om 22.30 was de partytent leeg en lagen de meeste Uriallers op 1 oor. Een fantastiche dag, helaas voorlopig wel de laatste mooi weer dag. 


No comments:

Post a Comment