Saturday, August 1, 2015

Day 1, regen

Vrijdag 31 juli. KWartiermakers TangoPapa en MikeHotel knall'n in zuidelijke richting naar Swiss. Rond 18:00 werd een erg prettig duits restaurantje geinspecteerd en goed bevonden voor de warme hap. Top Sr. weerstond de vettigheid verleiding en nam kip met rijst. Mill en Hans waren een schoolvoorbeeld met vis en rattatouile van groenten. Top Jr. nam schitzel met patat en mayo.

Na deze oppepper werd de reis hervat. De wokkietokkie communicatie werd flink aangescherpt door Top Sr. Top Sr. heeft bij de luchtmacht zijn dienstijd uitgezeten en heeft de jonkies even geleerd hoe radio communicatie gaat. De auto voorop heet, net als de starfighters in formatie, "Alpha". De volger, of wingman, heet"Chicken". Voot je gaat communiceren meld je je eerst, en je meldt wie je wil spreken. Zoiets"Alhpa for chicken" en dan"Chicken voor Alpha" en dan"IN de A3 zit rare kerel", "ROger, chicken out".

Het duurde niet lang en er werd efficient gecommuniceerd en met een onmeetelijke preciesie werden de dames in de passerende auto's  en kwam de reis tot stilstand in huize Klinkhamer. Warm onthaal van Fleur, en al snel zaten de Uriallers in kwestie achter een lekker biertje die Klinkhamer buit had gemaakt aan de belgische kust slechts enkele weken eerder.

Klinkhamer zelf moest werken tot dik 23 uur maar toen hij aanschoof werd het serieuzere bier ontkurkt en werden de verhalen echt stoer.

Millhill zette zijn nieuwegekochte tentje op voor de nacht. Top Sr. dook in een groot schoon twee persoonsbed op de logeerkamer (Patser) zijn zoon op een luchtbed onder het raam naast hem. Waar Hans geslapen heeft is onduidelijk, ergens in de kelders onder paleis klink.

Na een heerlijk ontbijt, waarbij Hans van Henk-Jan een dik bord havermout pap kreeg voorgeschoteld, werd de reis hervat. Na wat gezoek naar LPG werd vlak voor de COl de Galibier het Urial inkopen bij de supermarkt ritueel uitgevoerd. Zie vorig jaar voor uitgebreide omschrijving.

Hans wilde niks eten verder.

Aangekomen bij de camping was het weer slecht. Regen regen regen. Snel werd stap 1 gezet en een fijne droge plek gecreerd met behulp van vier bomen, veel touw en een sjieke tarp. Daarna werden de tenten opgezet. Na het debacel van vorig jaar had Millhill zijn tent ff goed onderhanden genomen en ingesmeerd met eeh spul. Echter kwam na nog geen 5 min een verschrikte Mill onder de tarp. "Tent lekt". Het spul bleek echter gewoon tijd nodig te hebben dus na 20 min was de tent van Millhill kurkdroog. Van binnen dan.

Terwijl het kamp zo opgebouwd werd ineens gebeld door Wouz. Alhoewel Mill en Top Jr. tot vervelens toe hadden zitten drammen dat er een tunnel ingestort en dus afgesloten was, en Stefan en WouZ dit wisten en geprobeerd hadden deze tunnel te omzeilen, zijn ze dus toch voor de tunnel tot stil stand gekomen. Boender Jr. heeft uit frustratie nog even tegen de tunnel geplast, en toen werd de wagen gekeerd en de weg voortgezet.

Hans heeft een heerlijke Taglatelli Gorgonzola in mekaar gezet voor de groep. Er moest om de coleman benzine brander wel een constructie heen gebouwd worden om de reuzen pan te dragen maar dit was zo gebeurd.

Gijs, of zoals wij hem noemen, Gizmo, is ook weer mee dit jaar. Alleen, zijn vader had iets wat belangrijker was dus ging niet mee. Na het eten werd de checklist van zijn vader afgewerkt, Gizmo vond het allemaal wel beetje overdreven, hij was geen drie immers. Hmm jah goed punt, maar wij moeten het ook ff allemaal leren. Hij ligt lekker te slapen, en Top Sr. ook. De rest van de bikkels kletst nog wat met wijntje erbij. Denk niet dat het heel laat wordt vandaag.

1 comment: