Wednesday, August 3, 2022

Dag 5 - slapen op de berg

Vanochtend begonnen millhill en Armin omstreeks 8 uur met het opruimen van de puinhopen die de avond ervoor waren achtergebleven. In de nacht waren nog nét alle wandelschoenen die her en der in het gras stonden onder de partytent geschoven maar verder was er nog niks opgeruimd. 

Toen er nog meer Uriallers wakker waren stonden er al twee teilen met afwas klaar en zonder verdere aansporing was er een ploegje vertrokken om zich aan die taak te kwijten. In de partytent werd alvast koffie gezet, broodjes gehaald en uiteindelijk waren we aardig compleet.

Vandaag splitst de groep zich. Na lang speurwerk is het plan om klettersteig te gaan doen komen te vervallen wegens te ingewikkeld, te ver/te lanng. Er werd een klein tochtje uitgezocht en mogelijk word er een zwembad opgezocht. Een groep met Boender, Stefan, Fugazi, Henk Jan, Armin en Thijmen vertrok al richting doel.

In het kamp werd druk gerommeld door een aantal mensen omdat er een overnachting op de berg gepland was. In de ochtend, na uitvoerig bestuderen van de kaart had Top een aantal opties gevonden. Toch altijd spannend want je denkt wat op de kaart te vinden maar je wet maar nooit hoe het in de werkelijkheid uitpakt.

Ondertussen waren Jaco, Johan en Mathieu plots vertrokken om benzine te halen voor de brander voor bovenop de berg en dat bleek ingewikkelder dan ingeschat. Na de geplande vertrektijd kwamen zij pas terug en begon hun haastige gepak. Dit liep goed af en uiteindelijk stond een groep van 5 man klaar om te vertrekken.

Op de camping bleven Cas, Maarten en millhill achter. De laatste vanwege wederom een te innige relatie met het toilet. 

- aanvulling -

In de middag klaarde het buikgebeuren wat op en gingen Cas, Maarten en millhill naar het dorp om souvenirs te kopen. Dat viel nog niet mee want de enige souvenir winkel was een maand gesloten wegens vakantie. Cas probeerde zijn geluk bij het museum en checkte nog even de vvv. Uiteindelijk moest het de vvv worden en kocht hij zijn souvenir. Op het terras werd een lokale cola gedronken en een ijsje gegeten. 

Op de camping aangekomen kwamen de groepjes langzaamaan weer terug op de camping. De tocht naar de Studelhutte werd door de mensen die daar nog niet waren geweest als fenomenaal aangemerkt.

Er werd eten gehaald dat door Stefan en millhill werd bereid. Dit werd smakelijk gegeten door de hongerige Uriallers. Er werd zelfs nog een derde ronde opgeschept. Plotseling riep er iemand: daar loopt Diepman!! Inderdaad, daar liep Diepman. Ook Jaco en Johan liepen daar. Voor Johan was de tocht helaas toch te zwaar en besloot dit groepje rechtsomkeert te maken. Op het Kalser Taurnhaus bleek de keuken helaas gesloten. Johan werd onder zachte dwang aan een kom zoep gezet en daar klaarde hij van op.

Het laatste hapje pasta uit de pan werd nog aan Johan gegeven die dit smakelijk heeft opgegeten. Diepman en Jaco hebben zich prima gered met billtong, droge worst en chips.

No comments:

Post a Comment