Thursday, August 4, 2022

Dag 6 - vanalleswat

Waar te beginnen. Op deze dag waren de Uriallers in het hele dal te vinden. Boven op de berg werden Top en Rik wakker na een koude nacht. Zo koud dat Top de mummie slaapzak voor het eerst helemaal dicht moest ritsen. Rik was de hele nacht geplaagd door nóg meer koude. Zijn water zak was leeggelekt in zijn rugzak. Alles nat; slaapzak, liner en bivakzak. Hoe hij zonder onderkoeling de nacht doorgekomen is dat is nog een raadsel. Equipe Boender, millhill en Henk Jan liepen hen tegemoet, richting Sudetendeutsche hutte. Een prachtige tocht via het hohes tor. Daarna zicht op Matrei en via een prachtig pad omhoog. Henk Jan kwam niet in de juiste tred en besloot af te buigen richting Glocknerblick waar we eerder deze week ook geweest waren. Na een paar venijnige passages uitgerust met staalkabel ter zekering kregen ze de hut in het vizier. Prachtig gelegen in een kommetje. Na een bak soep en een apfel nussen kuchen kwamen er twee wandelaars in zicht. Dat waren de bergslapers! Top en Rik kwamen er aangestieffeld. Rik met een enorme lading plastic die hij in de bergen had gevonden. Top kwam een beetje bleekjes beneden en verklaarde dat hij slechts nog 7 pindas had, verder al het voedsel op. DIt kwam mede door een misverstand; Rik had geen maaltijd bij zich want hij had begrepen dat Top hierin zou voorzien. Zonder brander van Diepman, met carbid zakken van Cas hebben ze het prima gered. Boender en millhill liepen via een prachtige tocht verder naar het Kalser Tauernhaus. De lunch daar was voortreffelijk te noemen, Boender had een speciale versie van zijn geliefde spinatknödel (met roomkaas er in). Mill had een Tauerntrio van spinatknödel, slipkrapfen en de beste käspress ooit. 

Rik en Top liepen in tegengestelde richting verder en pikten en passant nog even een 3000+ topje mee alvorens verder af te dalen. 

Kiers, Armin, Thijmen, Stefan, Fugazi en Diepman zijn naar de Studlhutte geweest, een prachtige tocht. Armin, Ronald en Boenders junior zijn tot de eerste hut gegaan en na een bezoek op het terras zijn ze teruggegaan. De rest is doogelopen naar de prachtig gelegen Studlhutte. 

Johan en Jaco hebben een rondje Kalser hohe gemaakt, via de lift omhoog. Dat was na de slopende poging tot slapen op de berg nog haalbaar. 

Bij terugkomst werd in het kamp de fatastische braai voorbereid. Met braaibroodjes en dikke karbonades, hoe het allemaal met fantastische garing tegelijk aan een groep van 15 man kan worden geserveerd is een wonder, of eigenlijk een goed bewaard familiegeheim van Jaco en Johan. Voor de lezers, de broodjes waren gevuld met onder andere groente, verschillende Uriallers verzuchtten dat ze het jammer vonden dat ze nu zelf niet meer de lekkerste tostis kunnen maken. 

Het feest werd voortgezet in de partytent. Maarten, Thijmen, Cas en Armin hadden samen deeg gemaakt voor wafels. Diepman had namelijk een bij de BBQ passend wafelijzer mee genomen. Het lukte allemaal prima en de wafels werden geserveerd met choco pasta. De oude Dalfser kaas van Henk Meulenbelt was deels tussen de braaibroodjes terecht gekomen en een ander deel werd uitgedeeld als desert/hapje. Heerlijk!

Later op de avond kwam de tas van Boender weer tevoorschijn nadat de Balentines van Johan was rondgedeeld. Cas serveerde allerlei bocht en er werd serieus geproefd door verschillende enthousiastelingen. No comments:

Post a Comment