Thursday, August 5, 2021

Dag 6 - Ruhetag? Clarahutte!

Vandaag eindelijk Ruhetag! Mathieu keek er al dagen naar uit en hij telde letterlijk de minuten af. Het zou onwaarschijnlijk hard regenen en we hielden er rekening mee dat we de hele dag onder de tarp zouden zitten.

Bij het opstaan, op willekeurige tijdstippen, bleek dat er een blauwe hemel te zien was en een zon. Dit was niet conform de 7 verschillende apps, het was gewoon mooi weer. Er werd rustig ontbeten, Dries bakte nog een worstje voor iedereen, met kaas en spek, een mooie basis voor een rustdag. Of niet! Top en Boender stonden plots met de rugzak klaar om een tocht te gaan doen. Oe, ja, goed idee, wanneer gaan jullie? NU! Oh jee, ok, we gaan de boel bij elkaar grijpen. Dat was nog niet te makkelijk want Frau Dorer had schoenen versleept van de kelder van het Gasthof naar de kelder van het Bauerhof, nebenan. Uiteindelijk, na wat gemopper omdat millhill er altijd wat langer over doet, ging een mooi ploegje van 5 personen onderweg naar de Clara hutte. Gewoon, omdat het mooi weer was. Met een redelijk tempo werden de trappen bij de waterval bedwongen en al snel kwamen we in het gedeelte waar de pataslippers niet meer kwamen. Dit liep beter. Het viel onderweg op dat er veel  sneeuw lag en dat ook hier veel lawines en stormen zijn geweest.

Bij de Clarahutte aangekomen regende het wat en was er ook een flinke wind. 

Door diverse omtandigheden zag de ploeg zich genoodzaakt om via een aantal omtrekkende bewegingen te verplaatsen naar een tafel naast een tafel met bergbeklimmende dames. Daar was het goed toeven en werd er een bergsteigeressen genuttigd. Het toetje werd een Moanstrudl, op advies van een van de dames die door Janwillem gered was van een enorme rups die in haar haar aan het wandelen was. Het bleef bij dit contact en wat onrustige blikken heen en weer.

Ondertussen kwamen er vanaf de camping diverse plaatjes binnen van driepoten en gietijzeren pannen. En flessen bier. Dat zou dus wel goedkomen!

En na terugkomst van de 5 klimmers bleek dat inderdaad geweldig voor elkaar te zijn. Mathieu had een geweldige spekjessoep met mosterd gemaakt, ook wel mosterdsoep genoemd, echt super! Daarna een boeuf stroganof die al 6 uur had opgestaan en een pasta er bij. Wederom een fantastisch diner! Overigens moet hierbij nog vermeld worden dat bij klachten of zeuren een adje genomen moest worden van zogenaamde Asbach vloeistof. Niet lekker, wel gezellig :-)

Thijmen zorgde tussen de gangen door voor wat spektakel met popcorn. Diepman had weer zijn marshmallows en -stokjes meegenomen, lekker hoor! Jan kon aan de smaak nog niet echt wennen, maar taai was het niet.

Na wat sterke verhalen in de aufenthaltsraum was de dag ten einde. Morgen als het goed is de laatste tocht. Omdat ook de Sajat Kopf niet fatsoenlijk te bereiken is (alleen vanaf de Johannishutte) gaan we morgen naar de Lasörlinghutte.

No comments:

Post a Comment