Friday, August 6, 2021

Dag 7 - Lasörlinghutte

Vandaag zijn we naar de Lasörlinghutte geweest. De broodbus stond al weer keurig om 7.30 op de camping, de koffie was al weer gezet en als een gesmeerde machine vertrokken 4 bolides richting parkeerplaats Rain in Virgen.

Daar bleken de eerste meters van de 1100 te overwinnen meters behoorlijk pittig, de kuiten waren blij dat het de laatste dag was. Er was gekozen om bij elkaar te lopen, dus in een mooie colonne liep het omhoog. Na de eerste stijle wandelpaden liepen we vervolgens over de brede grindweg verder. Dat gaf de gelegenheid om mooi met elkaar te spreken.

Onderweg werden de diverse bijenstallen op de foto en film gezet door bijenhouder millhill en ook werd een Alm bezocht door Boender en millhill. Er werd al vermoed dat dit het bewuste hutje was waar we de schnaps hebben gehad en dat bleek ook zo te zijn. Hier werd een mooi blok kaas gekocht voor thuis.

De laatste 400 meter stijgen was vervolgens weer op vertrouwde alpen paadjes, prachtig tussen de bosbessen struiken door.

De hut ligt prachtig en het is een mooie hut. Het eten smaakte fantastisch. Boender en millhill zagen dat dit wel eens de laatste kans voor Kaiserschmarren zou kunnen zijn en dat smaakte geweldig. 

Fugazi die het ook helemaal tot de hut had gered, met enige aanmoediging van Dries, had een soepje besteld die in een enorme kom werd geserveerd. Verder smaakte het bier goed. 

Terug naar beneden was het saai, een lange route naar beneden, zelfde weg terug, hier is zonder overnachten geen rondje te maken. 

Diverse Uriallers zetten een sprint in voor het laatste stuk. 1 voor 1 vertrokken de auto's, terug naar de camping en een koude fles bier. En nog een mooie verrassing van Boender die voor iedereen een mooie zonnehoed had met Urial logo. Dank Boender!

Na het welverdiende biertje begon het grote opruimen. Tarpen ingevouwen, touwtjes opgerold, bekers en bestek bij elkaar gezocht en tussendoor nog even de tent op ruimen en douchen. We hadden het er druk mee en waren nipt op tijd bij de Islitzer alwaar we een geweldig diner hadden met een mooie speech van Janwillem die een aantal hoogtepunten aanhaalde, bijvoorbeeld dat we nu 2 nieuwe generatie lopers hadden, wat geweldig is!

Het licht ging overal vroeg uit; morgen gaan de eersten proberen om 5 uur te vertrekken.

De 20e editie was een super editie. Eentje die bij aanvang in het water dreigde te vallen maar op een of andere manier zijn we daar erg goed doorheen gekomen en hebben we flink ons best gedaan. Urial waardig zeggen we dan!


1 comment:

  1. Elke ochtend na het ontbijt eerst de blog lezen. Wat hebben jullie weer een fantastische week gehad. Daar kunnen jullie weer een jaar op teren. Goede reis naar huis❣️

    Groetjes van Jannie(schoonmoeder van Arnold)

    ReplyDelete