Tuesday, August 3, 2021

Dag 4 - Bergerseehutte

3 wekkers iets voor 7. Zo begon de dag voor een deel van de Urial groep. Er was van alles mis met de standaard broodlevering  op de camping, dus er moet zelfstandig brood gehaald worden en wel in Virgen, let wel: een ritje van 25 minuten. De Urial-bus kwam nauwelijks opgewarmd warm en rustig tot stilstand na een sportieve rit voor de bakker in Virgen. Bijrijders er uit, 26 broodjes besteld en in 1 grote zak gedaan zoals ze die alleen in Tirol kennen.  Nog geen 10 euro. Wat betekent dat een broodje eeh, niet heel duur is.

De terugreis weer sportief aangevlogen waarbij door andere loopbroeders al koffie was gebrouwd. Nadat brood en koffie het spijsverteringskanaal waren ingeramd en tassen en wandelgear in gereedheid waren gebracht, meldde de groep kwartierwarmhouders zich ook bij de ontbijttafel. Zij wandelden niet mee vandaag, maar besloten zorg te dragen voor de avondmaaltijd en een keuring van de plaatselijke koffie met gebak. 

De groep dappere wandelaars zetten de pas in richting boszijde, met als doel Bergerseehuette, op de terugreis even Lasnitzen Hutte en dan rond 16:00 terug bij de tent om zo de bui van 17:00 voor te zijn.

De mannen van weleer die de dappere reis aandurfde, begonnen aan de dampende tocht door het door vocht gevulde mosbos. Kortom elke Urialler had de zak al vochtig voordat de zweetdruppels de bilspleet hadden bereikt. De gevorderde lezer snapt het al, het is geen grap om door zo sjompig bos de extreme hoogtemeters te trotsteren. Elke Urialler snakt naar de vrijheid van zuurstof, openheid en vrijheid. Na de buitensporige belasting van zowel de hamstrings als de kuitspieren worstelde de dappere Uriallers door het niet al te prettige bos. Devies zoals eigenlijk altijd, steady tempo, prima tred.

En jawel hoor, weldra zagen de Uriallers de boomgrens al naderen en de goesting maakte  deel uit van hun gerief. Wat is dat toch lekker dat je in gestaag tempo achter elkaar de hoogtemeters trotseert. Alle weersvoorspellingen ten spijt de Uriallers lopen het liefst in droge lucht en zo geschiede.

Het mooie van de Bergersee Hutte is dat die zich aandient als je er bent, lijkt een beetje op een gewillig snolletje. Helemaal niets mee, zeker niet als de apfelstruddel na luttele seconden vanuit de magnetron wordt opgediend. 

De Uriallers moesten nog even een lieve hond behoeden voor een foute Herder, maar goed dat zijn laffe details. Waar het echt om ging was het wachten op de twee achterblijvers, Fugazzi en millhill. Mill (voor intimi) had zich toch losgeweekt van onze porno uitgever en kwam uitgehongerd binnenvallen. Nam helaas wel wat regen mee, maar schranste zijn pruttel wel met een moordend tempo naar binnen. 

Daarna, je zou er een docu van kunnen kunnen maken, bereidde de Uriallers zich voor op een afdeling in de regen. Met name Vriendelijk en Jaco maakt zich vrij opzichtig door minutenlang te hannesen met een poncho waarvan de ingang niet gevonden kon worden. Je vraagt je af zij dat me schone dames regelen, maar dat volledig ter zijde.

Enfin, de afdaling (met overigens een zweterige stijging upfront) werd ingezet en ook de regenslag vond de lichamen van de goddelijke Uriallers. Nat tot het bot werd de Lasnitzen Hutte bereikt en na wat discussie werden werden we toegelaten tot de warme ruimte. Daar werden de Uriallers getrakteerd op een calorierijk, doch voedzame maaltijd. Ook moet ook gezegd worden dat de halve liters goed smaakte en op de terugreis tijdens de afdaling strak werd geloodst, met als uitblinker Rik die de pisstraal tot het dal wist te brengen. 

Eenmaal aangekomen op de Kampieng, hadden de thuisblijvers onder regie van Top Sr. een (wederom) unieke kapucijners medley in elkaar gedraaid. En ja hoor zoals een goede traditie beaamt, ook deze editie ging de pan weer schoon leeg. Hulde aan Top Sr!

Iedereen douchen en fris naar het hoogtepunt van de dag: Heden avond Bingo-avond in de kantine. In moderne termen: De ultieme Urial Kahoot Quiz. 

App geïnstalleerd en om 20.00 (nee geen koffie Mill) begon de door Boender en Top georganiseerde Urial bingo-avond in de door ons zo begeerde kelder.

En nee niet alleen Urial-weetjes maar ook maatschappelijke georiënteerde en licht erotische vragen kwamen aan bod. Met name het laatste aspect gaf de doorslag, waardoor Mill uiteindelijk de meeste punten bij elkaar sprokkelde. Moet wel gezegd worden dat iedereen die halverwege bovenaan stond een shotje moest drinken. 

En ja hoor, “as we speak”, is de aufenhaltsraum overgenomen door Schoonebeek, Exloo afgehaakt (Top moest het in z’n eentje rooien zonder Kiers, Klink, Andre, Sr.) en dan ga je.

Morgenochtend geen regen en dus gaan de Uriallers weer op pad, keep u posted! 
 

No comments:

Post a Comment