Saturday, August 10, 2019

Terugreis

Altijd de meest vreemde dag van de week. De terugreis. Een noodzakelijk kwaad dat getrotseerd moet worden. Vroeg opstaan en er verder weinig voor terugkrijgen. Ja, eenmaal thuis aankomen is natuurlijk prettig, dus maken de Uriallers maar het beste ervan.
Al voor 6 uur waren Diepman en Jaco zo stoer om met dichtgeslagen hoofden te gaan worstelen met hun tent. Wedstrijd werd natuurlijk gewonnen. Alle bijkomende geluiden werden zo lang mogelijk genegeerd door de nog slapende of sluimerende mannen. Een vroeg afscheid van enkele wakkere Uriallers volgde en daarna werd ook de rest van het tentenkamp systematisch opgeruimd en het afval werd keurig gescheiden achtergelaten. Toch kreeg de "bus-crew" maar moeilijk de zooi weer in de bus, kennelijk had Boender toch een te kleine bus gekocht of was er toch te veel dubbele shit meegenomen? Maar goed deuren van de bus dicht, Uno er ook in en toen zei Boender: "Volgens mij zit mijn sleutelkaart nog ergens in de bagage". De poging om de bus te starten zonder kaart mislukte waardoor Boender op zijn kop ergens Deep Down Under zijn kaart moest gaan zoeken. Dat lukte gelukkig en nu kon toch echt de camping verlaten worden.
Er moest nog wel de drankschade van de afgelopen avonden bij de Spar worden ingeleverd. Daar zat een onervaren lief meisje dat werd ingewerkt door oude vieze tang. Die ging zich bemoeien met Boender die alleen het statiegeld bonnetje tussen twee balkjes had liggen. Alsof het er fout lag. NEE natuurlijk niet dus Boender pakte het uit haar heksenhanden en legde het weer terug. Nu ging ook het lieve meisje de fout in door het volgende balkje te negeren. Niet het slimste volk in diep Oostenrijk. Gelukkig had Gijs op handige wijze een Duits kratje bier op slinkse wijze doen verdwijnen in de supermarkt. 

Druk verkeer voor de bus crew, waarschijnlijk omdat ze te lang in hun slaapzakken zijn blijven meuren. Goede tip voor de volgende keer; vroeger opstaan. Geldt trouwens ook voor de dagen dat er tourtochten moeten worden gemaakt. Back to the old days!

Resumerend, was het een fantastische week! Bang gemaakt door het slechte weer op de heenreis en de nog slechtere weersvoorspellingen, hebben we toch  heerlijk wandelweer gehad. Mooie tochten gemaakt, waaronder een epische overnachting, een heerlijke monstertocht en mooie glettersteig routes. De Uriallers zijn weer eens verwend door het mooie weer, het landschap en natuurlijk door hun positieve karakters.

We hopen dat iedereen die de blogs leest heeft meegenoten van de afgelopen week en we kijken nu al uit naar de 19e editie van Urial!
1 comment:

  1. Was weer leuk om de verhalen te lezen en mooie plaoties.

    ReplyDelete