Monday, August 3, 2020

Dag 2 - Biberalm

Rond 7 uur gingen er her en der wat wekkers af in de tenten van de Uriallers. Het plan was vroeg op staan vanwege mogelijke regen. 
Om 8 uur waren er broodjes en om half negen koersten de Uriallers richting station in Hofgastein. Er waren 1000 hoogtemeters af te leggen en het weer was nog steeds prima! In de verte wat dreiging van wolken maar niet ontzettend. 
We kozen wederom de wandelroute (niet de brede weg) en slingerden zo langzaamaan naar de hut. Daar werden de Stiegls met gejuich ontvangen. 
Het was erg lastig om te wachten tot ook Dries en Fugazi aan kwamen omdat we samen wilden eten. Hun aankomst werd dus ook met veel kabaal vergezeld. Bretljause en voor de 2 kleinste Uriallers nog wat extra brandstof. Cas deed het maar wel mooi voor de eerste keer met de groep. Een inloper om ons niet voor te schamen. 
Na de uitgebreide stop, soms met een zonnetje maar aan het eind met lichte regen druppeltjes, werd besloten nog een wetterkreuz mee te pakken, daar stond 40 minuten voor en binnen die 40 minuten stonden we al weer beneden. 
Onnavolgbaar waren Dries en Fugazi al binnen no-time terug op de camping. Ze kregen een lift tot onderaan de berg! Goed geregeld!
Op de camping genoten we van een stukje verse raathoning en een biertje en de onvermijdelijke droge worsten van verschillende samenstellingen en smaken.
Het diner in het restaurant was prima. Klassieke Oostenrijkse gerechten, dagsoep die of fritatensuppe of knudelsuppe was die ook los op de kaart stonden. prima pizza, heerlijke snoekbaars. Toe een mega-tiramisu en natuurlijk heisse liebe. Gijs kon zijn Skilift burger bijna niet op. Toch gelukt!


1 comment: