Monday, August 3, 2020

Dag 1 - heenreis

4.15 gingen de eerste wekkers af bij de Uriallers. Met ruim 1000 kilometer voor de boeg en een tent nog op te zetten moeten de eerste nog filevrije kilometers vlot worden gemaakt. Team Groningen, Team Schoonebeek, Team Delft, Team Apeldoorn vertrokken naar bestemming Bad Gastein. 

Het Rendezvous punt was niet best gepland, of er was al te veel voortgang gemaakt door sommige teams, uiteindelijk troffen teams Schoonebeek, Delft en Apeldoorn elkaar toch wel. Er was niet veel te eten dus dat meost toch nog weer ergens anders.

Hoewel team Groningen tot bijna 1,5 uur voorsprong had; ging al die voorsprong op aan de files op de A8 en in Oostenrijk nog op de A10, het loste achter hen op en de andere teams hadden bijna vrij baan. 
Op 60 kilometer afstand van de bestemming waren er nog wegwerkzaamheden en bij het uitkomenen van de tunnel (waar de wegwerkzaamheden begonnen) koos chauffeur millhill bij een onverwachte splitsing de ook het linker spoor (omdat hij daar ook zat) en het bleek dat deze rijbaan tot voorbij de gewenste afslag zou lopen zonder gelegenheid om af te slaan. Hierdoor werd een detour van 15 minuten ingezet waardoor er nog minder voorsprong was bij het aankomen. Gelukkig was Top zo kwiek om alle voorraad koud bier bij de receptie op te kopen zodat er toch koud bier gedronken kon worden. 

Toen Rik daarna ook nog belde of er nog koud bier moest komen werd het helemaal een feest, genoeg voor de avond en er waren inmiddels ook 2 koelkasten! Daar kon de lauwe voorraad die Boender en Dries hadden ingeslagen op de juiste bedrijfstemperatuur komen.
Iedereen is weer veilig aangekomen en het was nog tot bijna middernacht onrustig in de aufenthaltsraum. Het aantal gapen nam het laatste half uur wel significant toe. No comments:

Post a Comment