Tuesday, August 4, 2020

Dag 4 - Regendag

Regendag. Een aantal Uriallers had al rekening gehouden met het scenario. Daardoor kon er uitgeslapen worden. Dat was bij een paar Uriallers toch wel erg nodig omdat het behoorlijk laat geworden was. 1 Urialler heeft zelfs de zonsopgang afgewacht.
Om 8 uur werden de broodjes weer afgehaald en er werd in tranches ontbeten. 
Ondertussen regende het, soms wat harder, soms wat zachter en soms leek het alsof het even droog was. Heeeel soms kwam er in de verte een klein zonnetje maar niet lang.
Het plan werd opgevat om vandaag de roemruchte stoof van Rik te maken. Een klein team vertrok richting supermarkt met het nodige statiegeld en een boodschappenlijstje. Het vlees werd wederom zorgvuldig geselecteerd en alle benodigde ingrediƫnten werden gevonden.
De laatste ontbijters konden zo door richting lunch, Dries bereidde op de Paella pan van Fugazi een naar perfectie neigende omelet met spek, knolfook, paprika en champignons. Onder brede belangstelling lukte het chef Dries zelfs nog om de omelet zonder kapot te breken te keren in twee delen. 
De omelet werd kort daarna met de Spar bolletjes onder bewonderend gegrom genuttigd. 
Ondertussen startte het kook-team de barbecue weer op omdat de stoof een flinke tijd moest sudderen.
De bier voorziening was perfect in de greep bij Henk Jan (tijdens Urial wordt ie Jan Henk genoemd) en ook rondjes koffie en afwas werden afgewerkt.
Op een gegeven moment vroeg Gijs aan Top of hij zijn paraplu mocht lenen. Top zei nee. Gijs deed het toch en zette het op een lopen. Hij had niet verwacht dat Top hierop de sprint inzette en hem vlak voor de toiletten tot stoppen dwong en de paraplu terug vorderde. Niet spotten met Top! En wat een sprint. Binnen no-time van home naar honk 1! 
Toen om ‪iets van 20.00 uur eindelijk het sein brand meester en brood zacht werd gegeven kon er eindelijk geproefd worden. Boterzacht rundvlees in een heerlijke saus, perfect op smaak. Zo lekker krijg je het niet in een restaurant. En natuurlijk niet zo'n grote portie!
Complimenten voor de chef! Het restant marshmallows werd no even opgemaakt boven de gloeiende kolen.
Na de koffie werden de wandelkaarten op tafel gelegd en werden plannen gemaakt voor het slapen op de berg. Dries zorgde voor Tirolermuziekjes en de mede aufenthaltsraum menschen lieten zich niet weg jagen en bleven gezellig spelletjes spelen. 
No comments:

Post a Comment